Site icon Uzman Diyetisyen Emre Uzun

Spor Hakkında Doğru Bilinen 6 Yanlış

Kesinlikle yanlış! Her insanın hayati fonksiyonlarını devam ettirebilmesi için günlük aldığı enerjinin %50-55’ini karbonhidrattan sağlaması gerekmektedir. Aynı zamanda spor yapan, diyet uygulayan bireylerde de yağ kaybının sağlanması ve kas dokusunun kaybedilmemesi için karbonhidrat tüketimi kesinlikle kesilmemelidir.

Protein günlük alınması gereken enerjinin %15’ini oluşturmalıdır. Vücudumuzun metabolize edebileceğinden fazla alınan protein yağa çevrilerek vücut yağ dokusuna katılır.

Terleyerek kilo verdim diye düşünmeyin ! Terlemek vücudun sıvı kaybetmesi durumudur. Vücut yeterince sıvı alamazsa kişide halsizlik,yorgunluk, baş dönmeleri gözlenebilir. Bu sebeple bol sıvı alımını atlamamalısınız.

Spordan uzaklaşmanız kilo almanızın asıl nedeni değildir. Kilo almaya yol açan durum yanlış ve kontrolsüz yemek yeme alışkanlıklarımızdır.

Koşu esnasında metabolizma hızlı çalışır. Tempolu yürüyüşte belirli bir seviyeye ulaştıktan sonra koşudaki ile aynı miktarda kalori yakarız. Önemli olan tempoyu düşürmeden yürüyüşü tamamlayabilmektir.

Böyle bir algıya sahipseniz spor yerine kendinize eziyet ediyorsunuz demektir. Spordan 2 saat önce hafif atıştırmak metabolizmanın hızlanmasına ve spor esnasında olası kan şekeri düşmesine bağlı bayılmaları,fenalaşmaları önler, vücut direncini arttırır.

Exit mobile version