Site icon Uzman Diyetisyen Emre Uzun

Açlık Otu İçin Bilinmesi Gerekenler ve Tavsiyeler

Açlık otu, bazı bölgelerde erkek sinameki, senna yaprağı veya deve gözü otu olarak da bilinmektedir. Eski zamanlarda müshil olarak kullanılmıştır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde de hem müshil ilacı olarak hem de bir zayıflama yöntemi olarak sıkça kullanılmıştır. Ekşimsi bir tada sahiptir fakat içemeyenlerin şekerle rahatlıkla içebileceği bir bitki çayı olacaktır.


Açlık Otu için Bilinmesi Gerekenler ve Tavsiyeler:

  Açlık otu nasıl tüketilmeli? Diye sorulduğunda uzmanlar, sıvı olarak tüketilmesini tavsiye etmektedir. En iyi verim almanın yolunun sıvı tüketim olduğu üzerinde özellikle durulmaktadır. Bu sebeple sadece bitkisini yiyerek değil, çayını içerek zayıflamak denenmelidir. Açlık otu ile ilgili bilinmesi gereken en önemli husus, içeriğindeki sennosides maddesi nedeni ile bağırsak astarını tahriş etme riski taşımasıdır. Bu sebeple bitki uzmanları, on günden fazla tüketilmesini kesinlikle tavsiye etmemektedirler.

 Hamile, adet gören ve emzikli kadınlar, bu otu kullanırlarken özellikle dikkatli olmalı ve kesinlikle doktorlarına danışmalıdırlar. Buna ilaveten karaciğer ve kalp hastaları da doktorlarına danışmadan açlık otunu kullanmamalıdır.

 Açlık otunun, uzun süreli kullanımı, kalp hastalığı da dahil olmak üzere önceden var olan kalp problemlerini artırabilecek bir elektrolit rahatsızlığa sebep olabilir. Tüm bu hususlar dikkate alınmalıdır.  

 


Açlık Otunun Faydaları:

 


Açlık Otu Nasıl Demlenir?

 

Malzemeler:

 


Hazırlanışı:

Suyu kaynar hale getirin ve içine açlık otlarını atarak, altını kısın. 10 dakika bu şekilde kaynatın ve ardından ocağın altını kapatarak ılınmaya bırakın. Ilınan açlık otu yani senna çayınızı sabah ve öğleden sonra veya sabah veya akşam şekliden günde en fazla 2 defa tüketin. 10 günden sonra kullanımı bırakın.

 

Açlık Otu Zararlı Mıdır?



Kabızlık problemlerinde ilk başvurulacak adresin açlık otundan ziyade yüksek lif tüketimi ve probiyotik takviyesi olmalıdır. Bu sayede bağırsak sağlığı da iyileştirilmiş olur. Bağırsaktaki bakteri örüntülerini olumlu yönde değiştirmek hem kabızlığı hem de bağışıklık sistemine iyi gelecektir. 

Exit mobile version