Mükemmel Bir Buzdolabı İçin 10 Kural

Buzdolabınızın her zaman % 30’unun boş veya % 70’ini dolu olması gerektiğini belirtiyor. Bunun olması için buzdolabının ne sıklıkta temizlenmesinden bozulabilecek gıdaların ne şekilde depolanması gerektiğine kadar birçok bilgiyle bizi aydınlatıyor.

Buzdolabınızın temizliği içerde bulunan havanın serbestçe dolaşmasını sağlar, bu da sıcaklığın sabit kalmasına ve cihazın daha uzun süre dayanıklı olması anlamına gelir Son olarak, buzdolabının temiz ve düzenli olması insanı sakinleştiricidir.

 

1 )Buzdolabınız için en uygun sıcaklık nedir?

1C ile 4C arasında: Buzdolabınız doluysa buzdolabınızın sıcaklığını biraz daha düşürebilirsiniz. Buzdolabınızda buz 5 mm’den daha kalın olduğunda bir buzdolabınızı boşaltıp fişini çekip buzu çözün, buzlanma olmasa bile yılda yaklaşık bir kez buzdolabınızı boşaltıp temizlemek hava sirkülasyonunun kolaylaştırır.

 

2) Buzdolabınızı ne sıklıkla ve ne ile temizlemelisiniz?

Buzdolabınızda bir şey döküldüğünde hemen temizleyin. Buzdolabınızın kollarını günlük olarak ve kapısını haftada bir kez silin. Buzdolabınızdaki raflarda ve kapağında eksik veya eski olmayan herhangi bir şey olup olmadığını kontrol edin. Her üç ayda bir, her şeyi boşaltın, tüm çıkarılabilir parçaları (raflar, çekmeceler) çıkarın ve sıcak suyla ve az miktarda bulaşık deterjanıyla (gıdaya zarar vermeyen kimyasal temizleyicilerle) silin. Buzdolabında yiyeceklerin kutularını açık tutmayınız.

 

3) Eğer buzdolabınızın derinlemesine temizlenmesine ihtiyacınız varsa?

İnatçı lekelerden kurtulmak için diş fırçası ve suyla karıştırılmış karbonatı kullanın.

 

4) Buzdolabınızda ne olmamalı?

Çoğu meyve (domates ve salatalık dâhil) oda sıcaklığında tutulmalıdır ve besinler güneşten uzak tutulmalıdır. Özellikle olgunlaştırılması gerekenler( avokado, muz); oda sıcaklığında tutulmalıdır.

Açılmış teneke kutulardaki besinleri kapakları yoksa saklamayın.

Sıcak yiyecekleri buzdolabında saklamayın: kontaminasyonu önlemek ve buzdolabı sıcaklığını artırmamak için tamamen soğumasını bekleyin. “Son kullanım” tarihini geçen veya “bir kez açılmış” zaman dilimi içinde bitmemiş ürünler çöpe atın.

 

5) Gıdaları nasıl muhafaza etmeliyiz?

Olgunlaşmış meyve, narenciye, tüm meyveler, süt, yoğurt, et, balık ve yumurtalar sabit sıcaklıkta tutulmalıdır, Bu nedenle onları soğutulmuş halde satın aldıysanız, bu şekilde tutmalısınız. Yukarıdakilerin dışında tüm sebzeler, kalan yemeklerinizi (soğudukları anda) ve yemeye hazır şarküteri ürünlerini buzdolabında saklayınız. Açık turşular ve reçeller, hardal, şurup gibi, serin bir dolapta saklanabilir, ancak kavanozdaki talimatları okuyup ve orda belirtilen talimatlara göre saklama koşullarında değerlendiriniz. Açılmış kırmızı şarap bile buzdolabına girmeli.

 

6) Buzdolabınızda neyi nereye yerleştirmeliyiz?

Üst raf: Pişirme gerektirmeyen gıdalar (dilimlenmiş et, şarküteri ürünleri, tortilla vb.) ve bitmemiş kapağı kapatılmış herhangi bir teneke kutu.

Orta raf: Tüm süt ve süt ürünleri ve yumurtalar bu bölümde saklanmalı. Buzdolabı kapağında şişeler ve yumurtalıklar olsa bile bu gıdalar orta raf da saklanmalı.

Alt raf: Et ve balık.

Sebze çekmeceleri: Meyve, sebze, yapraklar, otlar. Marul ve diğer yeşillikler (yıkanmış, iyice kurutulmuş, kâğıt havluya sarılmış) kendi kabına veya kendi sebze çekmecesine gider. Tüm yumuşak taze otları (fesleğen hariç) bir buket gibi saklayın, yıkayın ve az miktarda su olan cam kavanozda saklayın.

Kapı rafları: meyve suları, çeşniler, vs. en uzun raf ömrüne sahip şeyler için en uygun yerdir.

 

7) Birlikte mi yoksa her zaman ayrı mı saklanmalı?

Temel kural, benzer ürünleri aynı şekilde depolamaktır: Etle et ve balıkla balık; sebze ve meyveleri ayrı sebze çekmecelerinde (iki karışımı karıştırmak, etkileşime neden olur; meyve, sebzeyi bozar); Otlar ve yeşil yapraklar buzdolabının buz gibi soğukluğundan uzaklaşmalı.

 

8) Raf organizasyonu için ipuçları

Raflarınızı buzdolabınıza yerleştireceğiniz ürünlerin uzunluklarına göre ayarlayın. Buzdolabınızın derinliğini kullanmak için düz uzun kaplar kullanın; yükseklik sırasına göre istifleyebileceğiniz kapaklı kaplar kullanın; kısa şeylerin arkasına uzun şeyler koymak gibi görülebilir şekilde düzenleyin Cam görünürlük, hijyen ve sürdürülebilirlik için en iyisidir. Sıkıca kapanan kapakları olan kaplar alın. Satın alma tarihiyle birlikte açılmış olan gıdaları ürünü açtığınız günün tarihini belirterek etiketleyin.

 

9) Buzdolabı kokularıyla başa çıkma önerileri:

İyi kapatılmış bir cam kap en iyisidir. Ayrıca, alt rafta açık bir karbonat kutusu bulundurun veya sebze çekmecenizin altına biraz karbonat serpin ve üzerini kâğıt havluyla örtün. (Her üç ayda bir karbonatınızı değiştirin.)

 

10) Buzdolabınızı ortak kullanıyorsanız nelere dikkat etmelisiniz?

Paylaşılan buzdolaplarını donanımın izin verdiği kadar simetrik tutmasını önerir, bu nedenle, eğer siz iki arkadaş ya da iş yerinde buzdolabını ortak kullanıyorsanız buzdolabını bölümlendirebilirsiniz. Ortak kullanacağınız gıdaları bir yere koyabilirsiniz. Kendiniz için aldığınız ürünleri ortak tüketim için olanlardan ayrı bir yere opak torbaya koyabilirsiniz.

Bir yorum Yaz